Hotelový porcelán

V sekci Hotelový porcelán nabízíme jak jednotlivé talíře, tak i celé porcelánové kolekce. Misky, kávové sady, talíře na pizzu, mini porcelán na chuťovky či oblíbené tapas a mnoho dalších užitečných položek, které nesmí chybět v žádném restauračním provozu. Rovněž lze vybírat porcelán podle jeho vlastností. Pro lepší orientaci nabízíme možnost seznámit se s námi nabízeným porcelánem v sekci Porcelánový průvodce, kde se dozvíte o tradičním Kostním porcelánu (Fish bone), další informace o Kamenině či o tom, jak udržovat Churchill porcelán, aby Vám vydržel co nejdéle.

Jak se vyrábí porcelán?

Porcelán se skládá převážně z kaolinu, živce a křemene . Pro tvarování porcelánu existují různé procesy : Mokrá porcelánová hmota se může formovat, tekutá hmota se nalévá, prášková porcelánová hmota se lisuje. Poté musí být tvarovaný porcelán vysušena vypálen. Poté lze nanést glazuru a porcelán znovu vypálit - tento proces činí porcelán stabilní, odolný a nepropustný pro vodu.

Porcelán lze poté zdobit. Zde se osvědčila glazura: Dekorace se aplikuje na již vypálený a glazovaný korpus . Porcelán je poté opět vypálen při teplotě cca. 1300 °C. Tímto procesem se glazura roztaví a dekorace se do ní ponoří. Nanesené barvy a dekorace jsou tak trvale chráněny a nevyblednou – ani při mytí porcelánu v myčce.